Algemene richtlijnen voor iedereen:
- Houd minimaal 1,5 meter afstand.
- Was regelmatig de handen.
- Hoest en nies aan de binnenkant van de elleboog.
- Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg.
- Schud geen handen.
- Blijf thuis bij milde verkoudheidsklachten zoals snotteren, hoesten, keelpijn of koorts.
- Blijf thuis als je huisgenoten hebt met koorts.
- Deelnemers aan de vergadering/workshop komen allen op eigen gelegenheid.
- Bij aankomst wordt men geïnstrueerd waar men kan parkeren.
Aanvullende richtlijnen voor de vergaderlocatie:
- Aanwezigen houden altijd minimaal 1,5 meter afstand.
- Voor de capaciteitsbepaling per vergadering wordt als richtlijn gehanteerd 1 persoon per 4m2.
- Hygiëne maatregelen worden met behulp van flyers gecommuniceerd.
- Het stoelenplan wordt zo vormgegeven dat er altijd voldoende afstand is gegarandeerd tussen de bezoekers.
- Bezoekers gaan gefaseerd de zaal in en uit.
- Er is een Corona-verantwoordelijke aanwezig die toeziet op de naleving van de gestelde richtlijnen.
- In de hal van de vergaderlocatie kan men handen wassen en er wordt gebruik gemaakt van papieren wegwerp-handdoekjes. Links naast de wasbak staat een afvalemmer voor gebruikte doekjes.
- Voor het gebruik van de toiletten zijn in de hal sanitaire weggooi-doekjes aanwezig, waarmee men de deurknoppen kan ontsmetten. In de hal staat rechts naast de wasbak een afvalemmer voor gebruikte doekjes.
Catering:
- Medewerkers wassen tenminste iedere 30 minuten hun handen en wassen bij iedere verandering van werkzaamheden hun handen volgens de hygiëne voorschriften.
- Werkoppervlakken worden ieder uur gereinigd door de medewerker.
- Medewerkers dragen latex handschoenen en een goedgekeurd mondkapje tijdens de bereiding.
- Tussen deelnemers aan de vergadering en de catering-medewerker(s) bestaat een veilige afstand van ten minste 1,5 meter.
- Etenswaren worden per persoon gepresenteerd; bij een buffet-opstelling houden de deelnemers een veilige afstand van tenminste 1,5 meter. Er is sprake van eenrichtingsverkeer langs de buffetten.
- Eten en drinken wordt in disposables gepresenteerd of in serviesgoed dat op hoge temperatuur is afgewassen.
- Er staan voldoende afvalbakken om alle disposables in weg te gooien; deelnemers worden verzocht verpakkingsmaterialen, servetjes etc. zelf weg te gooien.
- De catering-ruimte is zodanig ingedeeld dat er sprake is van een duidelijke fysieke scheiding tussen uitgifte en het nuttigen van dranken en etenswaren.